På Bjørndal lengst sør i byen er vi nesten 10.000 innbyggere. Mange av oss er nå bekymret for at en viktig forbindelse til resten av byen og den eneste direkte linjen til sentrum er i ferd med å forsvinne. Vi trenger nå garantier fra Ruter for at våre bekymringer er grunnløse.

Det er lett å forstå at denne vinteren har gått hardt utover både materiell og personell i byens kollektivtrafikk. Ikke minst merker vi på Bjørndal utfordringene med vinterføre og fremkommelighet, vi som er avhengig av at vår eneste innfartsåre er åpen for trafikk. Jeg har dyp respekt for bussjåførene våre som gjør det de kan for å sikre at vi på Bjørndal kommer oss til skole, jobb og helsetjenester.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Eneste direktelinje til sentrum

71-bussen er det eneste kollektivtilbudet som tar oss Bjørndølinger inn mot Ring 3 til skole og jobb. 71-bussen er den eneste direkte linjen til sentrum. For noen år siden ønsket Ruter å fjerne denne linjen. De mente at det ikke var trafikkgrunnlag nok, at den ikke var viktig nok i deres prioriteringer av kollektivtrafikken i hovedstaden. Det er ikke eneste gangen vi på Bjørndal opplever oss som ikke viktige nok, og forslaget vakte et stort engasjement i drabantbyen vår.

Den siste tiden har 71-bussen til Ryen og sentrum vært innstilt. Begrunnelsen er at vinteren har gått hardt ut over materiell, og at noen ruter må innstilles. Vi har fått beskjed om at det tas løpende vurderinger uke for uke. Kanskje kommer den tilbake neste uke?

Nå er den siste beskjeden at den er innstilt ut mars måned.

Bekymret og opprørt

Med overstående bakteppe blir jeg bekymret og opprørt når jeg leser i media hvordan Ruter ser på situasjonen. Til Avisa Oslo opplyser Ruter at «det finnes andre alternativer å komme til sentrum som ikke tar vesentlig mer tid». Det er svært underlig at Ruter med dette ser ut til å vite hvilke behov vi på Bjørndal har uten å snakke med oss. Dette gir flashback til tiden vi måtte kjempe for å få Ruter til å forstå hvor viktig denne bussruten er for mange av oss som bor på Bjørndal. Det skulle vel også bare mangle at ikke 10.000 mennesker skulle ha en direkterute til og fra byen. Ruten burde vært utvidet i antall avganger, ikke innstilles.

Det vi nå trenger fra Ruter er tydelig kommunikasjon om at de jobber på spreng for å få ruten tilbake på plass, at de ikke bevisst nedprioriterer 71-bussen på grunnlag av at pytt pytt, de har det jo så bra på Bjørndal.

Ruter, vi på Bjørndal trenger en garanti for at bussruten til Ryen og sentrum ikke forsvinner!

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten.

Les også

Vi har alltid stilt opp lojalt for våre arbeidsgivere og passasjerer, uansett vær, vind, virus eller ekstraarbeid

Les også

Vi som bor på Nordstrand har mange ubehagelige bussturer i vente

Les også

I dag er det helt kaotisk og farlig, men den enkle og billige løsningen vil gjøre det bedre